Изложба под називом " What you need is someone like me "

“...What you need is someone like me... ”
„…ТЕБИ ТРЕБА НЕКО КАО ЈА…”

Отварање изложбе дигиталних графика
Нине и Миодрага Станковића

Петак 10. јун, у 20.00 часова
СтепениШте, Шуматовачка 122

Београд, 2011.  У петак, 10. јуна, са почетком у 20.00 часова у галерији СтепениШте у Шуматовачкој 122, биће отворена самостална изложба дигиталних графика аутора Нине и Миодрага Станковића-Струлета.

Изложба под називом ...What you need is someone like me...  друга је по реду заједничка изложба брачног пара Станковић. Изложба је резултат афинитета аутора ка штампаном стрипу и јасној графичкој форми. Синтезом популарних Дизни стрип јунака и јапанских укио дрвореза унет је хумор, а све то је реализовано у дигиталној штампи у форми плаката, односно рекламне слике.

Нина и Миодраг Станковић-Струле похађали су Центар за ликовно образовање – Шуматовачка  у периоду од 1988. до 1992. године. Чланови су УЛУС-а од 1999. године. Обоје су дипломирали на ФЛУ Цетиње. Живе и раде у Београду.

Центар за ликовно образовање – Шуматовачка је посвећен стицању практичних и теоретских знања о ликовним дисциплинама, унапређењу и популарисању ликовне културе.  Децембра 2010. године, поводом  62 године постојања, отворен је стални изложбени простор у оквиру Центра – галерија СтепениШте, где су се до сада одржале већ три изложбе. Галерија СтепениШте замишљена је као место преиспитивања између културе, историје, образовања и истраживачке авантуре уметника који ствара у потрази за својим идентитетом у односу на лични доживљај и окружење у коме ствара.

Изложба ...What you need is someone like me...  биће отворена до 20. јуна.

Контакт:
Ксенија Маринковић
уредник програма
Тел: 011 240 48 46; Mоб:  060 50 40 572 
E-mail: ksenija@sumatovacka.rs