Награда за мали формат графике у Шапцу и похвала жирија за графику на IV Међународној изложби ,,Уметност у минијатури МајданАрт 2013\\" у Мајданпеку

             

                     Похваљене графике на IV Међународној изложби минијатуре у Мајданпеку у 2013. години

 

Јелена Дамњановић је добила Награду за мали формат графике у Шапцу и Похвалу жирија за мали формат графике на IV Међународној изложби минијатуре у Мајданпеку у 2013. години.

Награда за најбољи рад се традиционално сваке године додељује на изложби малог формата у Шапцу. Ове године, отворена је изложба по двадесетдруги пут и награда додељена Јелени Дамњановић, дипломраној графичарки и самосталној уметници. Жири је  за излагање на 22-ој изложби малог формата од 267 пристиглих радова од 156 уметника изабрао 124 рада од 91 уметника. Награду за мали формат графике додељена је Јелени Дамњановић за радове у техници акватинте и шинколеа. Она је, према речима кустоса галерије Соње Петровић, ,,својим радовима показала изражен графички ген".

 

           

                           Награда за мали формат на 22. Изложби малог формата у Културном центру Шабац

 

Поред награде, Јелена је добила похвалу жирија за мали формат графике на IV Међународној изложби минијатуре у Мајданпеку у 2013. години. На конкурс за излагање учествовало је укупно 326 аутора из земље и иностранства. Од 326 радова (607 уметничких радова) за излагање је одабрано 468 уметничких радова од 256 уметника из 33 земље света. Жири у саставу: Љубомир Филиповић, дипломирани сликар из Мајданпека, председник, Аница Максимовић, дипломирана сликарка из Мајданпека,члан,Веселин Пејчић-академски вајар и дизајнер из Мајданпека,члан, и Зоран Митровић,сликар,председник Мајдан Арта укупно је доделио 10 награда и 7 похвала жирија. Међу похваљеним ауторима, похвалу жирија је добила Јелена Дамњановић за изложбену категорију Графика.

 

           

Изложбена категорија Графика на Међународној изложби минијатуре у Мајданпеку у 2013. години. (Јеленини радови су други по реду са леве стране)

 

Уручена је свечана похвала уметници на изложби минијатуре у Мајданпеку у 2013. години

 

Скенирани делови из каталога изложбе у Мајданпеку: