ПРОЛЕЋНЕ СВЕСКЕ

Пролећне свеске, пролећни детаљ из Врачарске баште Шуматовачке Радови са дечијих радионица Шуматовачке: Шарени табани и Баушумова

Поводом обележавања Светског дана заштите животне средине 
позивамо Вас да нам се придружите на дечијој креативној радионици

Уторак 5. јуна 2012. године, од 16 часова

Атеље и Врачарска башта Шуматовачке
Центар за ликовно образовање, Шуматовачка 122, 11100 Београд

Ауторке и водитељке: Асја Васиљев, дипломирана вајарка, ауторка и илустраторка дечијих сликовница и
Марија Васиљев, сликарка, радионичарке Баушумове и радионице Шарени табани у Шуматовачкој.

Радионица траје три сата (са паузама), намењена је деци узраста од шест до дванаест година и бесплатна је.

Родитељи су добродошли.



Циљ радионице је да се кроз игру, креативни рад и сарадњу најмлађих, наставника, педагога и уметника, деца боље упознају са светом биљака из нашег непосредног окружења, као што су маслачак, боквица, детелина, русомача, попино прасе... да науче о својој околини и кроз непосредан и интегрисан контакт са природом препознају значај бриге о њој.

Љубазно молимо да позовете предаваче, васпитаче и педагоге у Вашој установи да нам се придруже са децом у уторак, 5. јуна у Врачарској башти од 16 часова.

Једини услов је да нам пошаљете одговор, списак полазника и име педагога до понедељка 4. јуна у 16 сати, на е-маил: danijela@sumatovacka.rs.

Више информација: Данијела Ранчић, стручна сарадница за програм, моб. тел::+381 60 50 40 575.


Агенда

Радионица се реализује кроз три фазе:

I. Учесници радионице израђују свеске повезивањем рециклираног папира - натрона, користећи искључиво природне материјале.

II. Излазак напоље, у простор Врачарске баште, где свако од учесника бира лист, цвет, грану, неку биљку коју ће користити, као модел за осликавање корица свеске.

III. Деца сликају по препарираном платну, које ће на крају да накаширају на натрон и тако направе корице за своју пролећну свеску. Свеске могу бити разних димензија: уске и дугуљасте, четвртасте, мале, велике... Њихова намена, такође, може бити разноврсна: блок за цртање, споменар, хербаријум, радосница, фото-албум, дневник или леп поклон. Уколико остане довољно времена и енергије Пролећне свеске ће добити и адекватне означиваче декорисане претходно пресованим биљчицама. 

У случају кише послужићемо се литературом.

Асја и Марија Васиљев