Школски сајам културе Тржница идеја

Центар за ликовно образовање и ове године учествује на Школском сајму културе под називом Тржница идеја”. Као установа која већ неколико година заредом негује активну сарадњу са основним и средњим школама кроз различите облике предавања, радионица, презентација и трибина, одлучили смо да се представимо свим садржајима који би могли бити занимљиви, не само ученицима, већ и њиховим професорима. Кроз креативне програме које Шуматовачка нуди својим полазницима, стварамо здраву и квалитетну основу за свако даље учење и развој наших најмлађих полазника.

Школски сајам културе „Тржница идеја“ се организује од 2011.г.  циљем да се успостави сарадња између школа и установа културе, користећи баштину као образовни ресурс, а музеје као места за учење.

На овогодишњој „Тржници идеја“ чији је домаћин Музеј Југославије представиће се 26 музеја и организација које се баве едукацијом деце и младих.

Током целог сајамског дана посетиоци ће бити у прилици да се упознају са разноврсним едукативним програмима, разговарају са представницима установа културе, договоре конкретну сарадњу и опробају се у различитим садржајима који ће бити представљени.

Тржница идеја се одржава у Музеју Југославије у петак, 31. марта 2017, у периоду од 10 до 18 часова.