Не/доступно, прва самостална изложба Војина Пајића

У среду, 10. маја, у 19 часова биће отворена прва самостална изложба аутора Војина Пајића, под називом „Не/доступно“. Ово је трећа у низу планираних изложби у оквиру овогодишњег излагачког простора Шуматовачке - галерије Степениште. 

Војин Пајић рођен је 1986. године у Крушевцу. Средњу уметничку школу завршио је у Нишу.  Дипломирао је на Факултету примењених уметности у Београду, у класи професора Мирослава Лазовића, одсек примењено сликарство. Излагао је на више групних изложби у земљи и иностранству.

Изложба младог уметника Војина Пајића под називом Не/доступно“ испитује тематику међуљудских односа и потенцијалних потешкоћа на које појединац наилази у друштву. Аутор на експресиван начин у цртежима приказује поменуте односе кроз нага људска тела, међусобно преплетена, снажног покрета, уз понекад присутан и намерни недостатак интегритета различитих делова тела. Пајић представља ову тематику формалним изразом који подразумева оштре контрасте, јаке контуре, дубоке сенке, елементе колажа и одсуство боје, као и постојећим односом пуног и празног на папиру, доводећи тиме посматрача у огољену позицију у односу на сам рад. (Деа Цветковић и Ана Симона Зеленовић, историчарке уметности)

Изложба ће бити отворена до 26. маја 2017. године, сваког дана у периоду од 9 до 21 час, у галерији Степениште, Центар за ликовно образовање, Шуматовачка 122, Врачар. 

Фотографије са отварања изложбе Војина Пајића „Не/доступно“