Почела бесплатна школа графичког дизајна у Шуматовачкој

У среду, 21. јуна, у Шуматовачкој је почела са радом бесплатна школа графичког дизајна „Од оловке до флајера и плаката“, за ученике узраста од 14 до 19 година. Настава ће трајати до 23. августа, а пројекат је реализован уз подршку Секретаријата за спорт и омладину.

Као и прошле године, и овог лета млади узраста од 14 до 19 година имају прилику да летњи распуст проведу у Шуматовачкој и науче основе графичког дизајна. Радионица је замишљена тако да полазници уче кроз забаву и практични рад.

Полазници ће имати прилику да науче основе Adobe Photoshop-a - обраду фотографија, ретуширање, едитовање, припрему слика за Wеb, рад са слојевима, четкицом, бојама, филтерима. Упознавањем са предностима Photoshop-a  добија се могућност даљег развоја и рада у областима као што су дизајн, графика, рад на интернету, итд.

Полазници школе графичког дизајна у Шуматовачкој оспособљаваjу се за креативан, уметнички и стручни рад на конкретним задацима, као што су визуелни идентитет производа, обликовање фонтова, дизајн штампаних материјала. Научиће како да направе свој постер, распоред часова, омот за свеску, књигу и још много других ствари, где је само њихова машта граница.

Предавач је дипломирани индустријски дизајнер Вања Додиг.