Промоција књиге Морски пут у Дому омладине Београда

 

Књига је резултат креативне књижевно-истраживачке радионице за младе узраста од дванаест до осамнаест година Млади писци у акцији са... коју је током прошле године, у оквиру Шуматовачке, сваке суботе водила Јасминка Петровић.

Млади полазници су читали, разговарали, писали (а по потреби глумили, цртали и сл.) и  размишљали на теме као што су: породица, школа, љубав, пријатељство, насиље међу вршњацима, уметност, природа, екологија, родна равноправност, друштвене мреже итд. 

 
Своја прва књижевна дела почели су да стварају у слободној форми или на задате теме: песме, кратке приче, књижевну критику, новинску вест, интервју, репортажу итд. То је био предложак за настанак прве Шуматовачкине књижевне едиције На таласима речи, која ће се састојати од књига написаних и илустованих од стране младих писаца и креативаца окупљених око Јасминке, али и из других радионица и уметничко-образовних програма Шуматовачке.

 


На слици слева на десно: Лазар Стојић, аутор илустрација, Милутин Стојић и Филип Ђуришић, аутори-писци.

 

 

Књига Морски пут и едиција На таласима речи су до сада представљене у Београду у оквиру програма Књижара  на отвореном  удружења Номад, на Београдском сајму књига, у оквиру програма Књижевни кафе у Гете институту у Београду и у Библиотеци града Београда Чика Јова Змај.


Партнери Центра за ликовно образовање – Шуматовачка на овом пројекту су Удружење НОМАД, Дечији културни центар Мајдан и Дом омладине Београда.