Калиграфска писменост за младе

Од понедељка 19. марта у Центру за ликово образовање, Шуматовачка 122 отпочеће радионица калиграфије за младе од 14 до 19 година старости.

Програм је бесплатан за полазнике, захваљујући подршци градског Секретаријата за спорт и омладину. Број места на радионици је ограничен. Зантересовани се могу пријавити путем мејла, art@sumatovacka.rs (име и презиме; узраст), са назнаком „За бесплатну радионицу КАЛИГРАФИЈЕ“.

Калиграфија (од грчког καλλος Каллос „лепота" + γραφη грапхе „писање") је врста визуелне уметности. Представља уметност лепог писања која води порекло са подручија Кине.  и садржи све функционалне и ручне записе као и префињене уметничке комаде због чега се разликује од типографије и некласичних ручних писања. Савремена калиграфија наставља да се користи за израду графичког дизајна, лого дизајна, честитки, позивница и осталих разних докумената. Полазници ће имати прилику да се теоријски и практично упознају са основама калиграфије, науче понешто о пропорцији слова, украшавању текста орнаментима, украшавању почетног слова итд. Радионица је намењена је младима узраста од 14 до 19 година.  Програм је бесплатан за све полазнике. Предавач: МА Јелена Дамњановић, мастер графике,  Трајање програма: од 19. марта до 27. децембра 2018. године. Пријаве слати на мејл: art@sumatovacka.rs (име и презиме; узраст).