Александар Пантић

мр Александар Пантић je магистар мозаика и иконографије, самостални уметник, професор ликовне културе и живописац Епархије Браничевске Српске православне цркве;

Област специјализације: мозаик, рељеф у камену, различите зидне сликарске технике и византијска икона.

Дипломирао је 2002. године на Академији Српске Православне Цркве за уметности и конзервацију у Београду у класи професора Зорана Михајловића на предмету: Мозаик.

1996. године завршио је Вишу школу ликовних и примењених уметности у Београду на смеру: Настава ликовне културе у ликовној области – Илустрација. Од 2005 године је и формално уведен у статус иконописца Епархије Браничевске.

Поред својих области специјализације бави се графиком, цртежом и акварелом.

На пољу теоријских дисциплина бави се истраживањем и проблематиком односа духовности (религије) и стваралаштва, теоријом и историјом културе и историјом занатства.

Од 2010. предаје и води два уметничко-образовна програма у Центру за ликовно образовање – Шуматовачка: Мозаик и Иконопис. 

Члан је Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије – УЛУПУДС-а

Као најзначајније стваралачке (уметничке) радове истиче дизајн ентеријера, фасаде и мозаика Цркве Светог Максима Исповедника у Костолцу, као и више порталних зидних мозаика урађених за потребе храмова под старањем Епархије Браничевске.